Description
Arrabiata 270g – În istoria tradiției gastronomice italiene, nu putem vorbi despre paste dacă nu vorbim despre numeroasele condimente care o însoțesc. Primele sosuri din Evul Mediu care insotesc pastele au fost in principal pe baza de branza, in sosurile renascentiste devin dulci si picante, folosite de obicei pe pastele gatite in supa de carne. Condimentele pe bază de brânză au fost folosite atât în banchetele nobililor, cât și în mesele țărănești simple. Există episoade în istorie în care se vorbește despre lasagna cu brânză, sau ravioli și macaroane, asezonate cu munți de parmezan. Chiar și Boccaccio în Decameron își laudă bunătatea. De asemenea, în Renaștere, împreună cu sosuri picante și dulci, sosurile de carne și legume sunt afirmate, în timp ce condimentele pe bază de pește sunt limitate la zonele legate de tradiția maritimă a coastelor italiene, inclusiv cele insulare.
Sosul gata preparat prin fierberea lentă a pulpei de roșii din agricultura 100% ecologică, uleiul de măsline extra virgin din zona Aprutino Pescarese, ardeiul iute, usturoiul, ceapa și sarea, este o bucătărie clasică romană și lazio cu o aromă picantă. Merge foarte bine cu formatele de griș organic din făină integrală Rustichella d’Abruzzo. A se consuma la temperatura camerei sau se incalzeste usor la foc mic. Odată deschis, frigider și consuma în termen de 3-4 zile. Cantitate pentru 2-3 persoane.
Ingrediente: pulpă de rosii 88%, ulei extravirgin de măsline8%, peperoncino picant.
Valoare energetică: 512KJ/ 122 Kcal, Proteine: 1.4 g, Carbohidrati 9.7g, Fibre 0,8 g, Lipide 8.8g, din care acizi saturați 0g, Sare 0,08g.
Reviews
There are no reviews yet.