Description
Gătim zacusca după o veche rețetă țărănească, din legume cultivate de noi sau de vecinii noștri în Bucșani (DB), cu doar atât ulei cât s-o lege, fără să îi afecteze textura sau gustul final.
Este ideală ca aperitiv tartinabil, dar și ca sos pentru paste sau pizza, subțiat după preferință cu un pic de bulion.
Se spune că există tot atâtea zacuști câte gospodării. Dar ceea ce o face specială pe a noastră stă atât în legumele de primă calitate, cultivate de noi în condiții de agricultură curată, proaspăt culese înainte de-a fi gătite, cât și în modul de preparare. Folosim puțin ulei, astfel încât tot amestecul să păstreze gustul legumelor și al verii și să se preteze la mai multe feluri de preparate decât o zacuscă obișnuită.
Ea este ideală ca aperitiv tartinabil, așa cum suntem obișnuiți să o consumăm, dar poate deveni și un excelent sos pentru paste sau pizza, subțiat după preferință cu un pic de bulion, sau ca sos în tot felul de alte mâncăruri.
Ingrediente: vinete, ardei capia, morcovi, ceapă, bulion de roșii, ulei de floarea-soarelui, foi de dafin, piper negru, sare grunjoasă.
Valori nutriționale medii / 100 g produs finit:
- valoare energetică 100 kcal;
- proteine 1.5 g;
- grăsimi 7 g, din care acizi grași saturați < 0.8 g;
- glucide 6.5 g, din care zaharuri 4.3 g;
- sare 0.2 g.
Reviews
There are no reviews yet.