Description
Pentru acest suc de roșii condimentat cu oregano, ceapă și usturoi, folosim tomate heirloom din soiul San Marzano, cultivate curat, fără tratamente chimice, în solariile noastre. Preferat în peninsula italiană pentru pulpa lor cărnoasă din care se obține un suc consistent și aromat, acest soi a fost dezvoltat începând cu secolul 18 pe terenurile cu sol vulcanic bogat în nutrienți de la poalele Muntelui Vezuviu. Varietatea a devenit, de atunci, poate cea mai importantă roșie pentru producția de sucuri, piureuri și pastă, atât în gospodăriile de la sate și orașe cât și industrial.
Curățăm roșiile abia culese de coji și semințe și le fierbem la foc mic, împreună cu ceapă și usturoi din producție proprie, după ce le-am copt în tăvi la cuptor. Condimentăm cu oregano uscat și un praf de sare grunjoasă. Lăsăm la scăzut până ia consistența potrivită, apoi turnăm sucul în borcane și le sterilizăm la bain-marie.
Ingrediente: roșii, ceapă, usturoi, oregano (Origanum vulgare), sare grunjoasă.
Gătim sosul din roșii, ceapă și usturoi cultivate de noi sau de vecinii noștri în Bucșani (DB), îl fierbem la foc mic până ia consistența potrivită și îl condimentăm cu frunze și flori aromate de oregano.
Sosul se folosește ca atare la ciorbe și mâncăruri. Pentru paste și pizza poate fi scăzut, prin fierbere la foc mic, până devine mai păstos.
Valori nutriționale medii / 100 g produs finit:
- valoare energetică 39 kcal;
- proteine 1.1 g;
- grăsimi < 0.1 g, din care acizi grași saturați < 0.1 g;
- glucide 8.4 g, din care zaharuri 5.5 g;
- sare 0.1 g.
Reviews
There are no reviews yet.